Turgut, Hamdi
1925 yılında doğan Hamdi Turgut, ilkokulu İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık kasabasında okur. Çocukluk döneminden ve oynadıkları oyunlardan kısaca bahseder. Ortaokul eğitimi için İzmir’e gittiğini, ulaşım zorluğu nedeniyle eğitimi boyunca orada kaldığını ifade eder. Seferihisar ilçesinde bağcılığın, dağ köylerinde zeytinciliğin bunlar dışında kalan yerlerde tütüncülüğün yaygın olduğunu söyler. Kahvehanelerdeki sosyal ilişkileri anlatır. 1959 yılında evlenen Turgut, evliliğine ve düğün adetlerine değinir. İlçedeki yatır ve göl hakkında bildiği hikayeleri aktarır. Son olarak Atatürk’ün ilçeyi ziyaret ettiği günü anlatır.
Seferihisar Belediyesi
Eğlenceler