Baykan, Murat
1927 yılında doğan Murat Baykan, ilkokulu bitirdikten sonra bakkal işleten babasının yanında çalışmaya başlar. Daha sonra bu mesleği babasından devralarak devam ettirir. Atatürk’ün İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık kasabasını ziyaretini anlattıktan sonra kısaca o yıllardaki sosyal hayata ve ekonomik koşullara değinir. Köyün varlıklı ailelerinden birinde büyüdüğünü söyler. II. Dünya Savaşı yıllarında yoksulluğun arttığını ifade ederek o yıllara dair bazı anılarını da aktarır. Çocukluk döneminden ve oynadıkları oyunlardan kısaca bahseder. Bakkal dükkanında nelerin satıldığına ve ürünleri nereden aldıklarına değinen Baykan, bahçe işleri de yaptığını ve kasabada mandalinayı ilk dikenlerden olduğunu söyler. Son olarak kasabadaki eğlencelere ve insan ilişkilerine değinir.
Seferihisar Belediyesi
Yoksulluk