Sevim, Zekiye
Zekiye Sevim’in anne tarafı Selanik göçmeni, baba tarafı ise İzmir ilinin Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık kasabasının yerlisidir. II. Dünya Savaşı devam ederken evlenen Sevim, evliliğini ve düğününü anlattıktan sonra çeyiz serme adetine değinir. O yıllarda her türlü gıdanın ve hatta ilacın evlerde hazırlandığını söyleyerek büyüklerinin bunları yaparken yaptığı bir duayı okur. Kasabanın bilinen yemeklerini, tatlılarını sayıp bazılarının tariflerini verir. Son olarak akşam oturmalarında bir araya gelen kadınlardan duyduğu masallardan birini anlatır.
Seferihisar Belediyesi
Göçmenler