Yavaş, Naime
Görüşmenin yapıldığı yıl 89 yaşında olan Naime Yavaş’ın ailesi, İzmir iline bağlı Seferihisar ilçesinin yerlilerindendir. Yavaş ilk olarak Dedemin İnsanları isimli sinema filminin kocasının hayatından esinlenerek çekildiğini anlatır. Eşinin, Giritli zengin bir aileden geldiğini ifade eden Yavaş, eşine, düğününe ve evliliğine dair bazı bilgiler verir. İlkokul üçüncü sınıfa kadar okuyabildiğini ancak kızlarını okuttuğunu belirtir. Kayınvalidesinden öğrendiği Girit yemeklerini ve Seferihisar’a özgü yemekleri anlattıktan sonra düğün adetlerine ve Hıdırellez kutlamalarına kısaca değinir.
Seferihisar Belediyesi
Eğlenceler