Ertaş, Esma
1921 yılında İzmir ilinin Seferihisar ilçesinde doğan Esma Ertaş, doğup büyüdüğü bu ilçede uzun yıllar terzilik yapar. Çocukluk ve gençlik yıllarında ilçenin köy gibi olduğunu söyledikten sonra ilkokulunu ve hocasını anlatır. Anne tarafı Selanik’ten baba tarafı Konya’dan göç eden Ertaş, az çok Rumcayı da konuşabilmektedir. Terzilik mesleğinden, diktiği kıyafetlerden ve dönemin modasından detaylı bir şekilde bahseder. Sadece kadınlar için değil erkekler için de kıyafetler diker. Terzilik mesleğini öğrendiği ustası Şöhret Hanım’ı anlattıktan sonra ilçeye özgü yemeklerin isimlerini sayar. Atatürk’ün Seferihisar’a geldiği yıl son sınıfta olan Ertaş, bu ziyareti de detaylarıyla aktarır.
Seferihisar Belediyesi
Terziler