Avcı, Tuğba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2045
Bu görüşme, Onur Ulutaş koordinatörlüğünde Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Sözlü Tarih ve Araştırma Projesi 1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 161’dir.tr_TR
1933 yılında Bursa ilinin Nilüfer ilçesinde doğan Tuğba Avcı'nın dedesi Bulgaristan’dan göç eder. 15 yaşında konserve fabrikasında çalışmaya başlar ve 16 yaşında görücü usulü ile evlenir. Evlendikten sonra da çalışmaya devam eder. Eşi çiftçilikle uğraşmaktadır. Düğünden önce gelin hamamı için Bursa’ya Kaynarca Hamamı’na gidildiğini, çeyiz serildiğini, kına gecesi yapıldığını ve düğünlerin bir hafta sürdüğünü anlatır. Motorlu araçlar olmadığı için gelin arabası olarak öküz arabası kullanılır. Kendi düğününde öküz arabasının süslendiğini söyler. Hıdırellez'de okulun bahçesinde toplanıp eğlence yaparlar. Çocukluğunda Bursa’ya trenle ya da süt arabalarıyla alışverişe gittiklerini anlatır.
Nilüfer Belediyesi
Göç