Ormanlı, Hüseyin
1947 yılında Bulgaristan’da doğan Hüseyin Ormanlı'nın ailesi, kendisi 3 yaşındayken Bulgaristan’dan göç eder. Aile, önce Niğde’ye, daha sonra ise Bursa Karacabey’e yerleşir. Görüşmede Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı Fethiye köyünün kuruluşundan ve tarihinden bahseder. Çocukluk döneminde konak denilen oyunu oynarlar. Eskiden bölgede üzüm bağlarının çok olduğunu ve en güzel üzümü seçmek için yarışmalar düzenlendiğini söyler. Türkiye Elektrik Kurumu’ndan emekli olur ve muhtarlık yapar. Fethiye’nin köy statüsünden mahalle statüsüne geçmesi ve arsaların imara açılmasıyla geçirdiği değişimleri anlatır.
Nilüfer Belediyesi
Göç