Doğrusöz, Ali
1926 yılında Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı Fethiye köyünde doğan Ali Doğrusöz'ün ailesi 1877’de Bulgaristan’ın Deliorman bölgesinden Bursa’ya göç eder. Çiftçilikle uğraşan Doğrusöz, daha sonra fabrikada çalışmaya başlar ve buradan emekli olur. Çocukluğunda ailesi bağcılıkla ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Okula sadece 6 ay gider, 13 yaşında çalışmaya başlar. Gençliğinde eğlenceler düzenlediklerini, şarkı söyleyip helva yaptıklarını anlatır. Komşuluk ilişkilerinden ve imece usulünden bahseder. 1950 yılına kadar köylerine ulaşım olmadığı için yürümek zorunda kalır ve Bursa’ya çok sık gidemezler. Fethiyelilerin en önemli geçim kaynağı tarımdır. 1984 yılından sonra ise şehirleşme başlar.
Nilüfer Belediyesi
Göç