Çetin, Nevzat
1951 yılında Bursa’da doğan Nevzat Çetin'in ailesi, Bulgaristan’ın Kırcaali iline bağlı Arda köyünden göç eder. Dedesi 1938 yılında bir tanıdığı aracılığıyla Bursa’dan arazi alır ve 1951 yılında Bursa’ya göç eder. Geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlarlar. Gençliğinde avcılık yapar. Köydeki komşuluk ilişkilerinden de bahsetmektedir. Eskiden İzmir yolunun köyün ortasından geçtiğini anlatır. Ramazanlarda köylüler, yolculara sofra hazırlar. Nilüfer çayında balık tuttuklarını ve Mudanya’ya gezmeye gittiklerini anlatır. Çocukluğunda çelik çomak, uzun eşek, çizgi ve topaç çevirme gibi oyunlar oynanmaktadır. Uhu, makas gibi malzemelerin lüks olduğunu ve çıtaları hamurla yapıştırıp uçurtma yaptıklarını anlatır. 1962 yılında dökümcü çırağı olarak çalışmaya başlar ve 1976 yılında kendi imalathanesini açar. Beşevler’in nasıl kurulduğundan bahsederek köyün 1965’lerde 65 hane olduğunu söyler. Beşevler’in şehirleşme sürecini anlatır.
Nilüfer Belediyesi
Göç