Ceylan, Nuri
http://hdl.handle.net/20.500.11834/2028
Bu görüşme, Onur Ulutaş koordinatörlüğünde Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Sözlü Tarih ve Araştırma Projesi 1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 161’dir.tr_TR
1954 yılında doğan Nuri Ceylan, ilk ve ortaokulu Bursa’da okur. Çocukluğunda keçi otlatır ve bunun yanında çelik çomak ve ebe dikmece gibi oyunlar oynar. 2004 yılında muhtar seçilir. Köyün kuruluş hikayesinden bahseden Ceylan, ailede bir Çanakkale’de şehidi bulunduğunu, kendisinin de Kıbrıs gazisi olduğunu söyler. 1974 yılında köye yol yapılınca bir traktör alır. Buğday ve arpa eker, ipekböceği yetiştirir. Hıdrellez gününde güreş yaptıklarını ve ateş yakıp üzerinden atladıklarını söyler. Hacı ve asker uğurlamalarının nasıl yapıldığını anlatır.
Nilüfer Belediyesi
Çocuk Oyunları