Yaman, Abidin
1951 yılında Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı Alaaddinbey köyünde doğan Abidin Yaman, çiftçilikle uğraşır. 1963 yılında ilkokuldan mezun olur ve çocukluk yıllarında çobanlık yapar. Alaaddinbey köyündeki yaşamlarından bahseden Yaman, ulaşım ve su konusunda sıkıntı çekmediklerini belirtir. Su ihtiyacı kuyulardan temin edilmektedir. Köye elektrik 1969 yılında gelir ve elektrik gelmeden önce gaz lambası kullanılmaktadırlar. 1980 İhtilali sırasında köyde herhangi bir olay yaşanmaz. Komşuluk ilişkilerinin iyi olduğundan bahseden Yaman, işlerin imece usulü yapıldığını anlatır. Köylerinin eski ismi Fodra'dır.
Nilüfer Belediyesi
İpek Böcekçiliği