Emeği Geçenlerİlyasoğlu, Aynur (hazırlayan)
Emeği GeçenlerKayacan, Gülay (hazırlayan)
Yayın Tarihi2006
Künye BilgisiKuşaklar, deneyimler, tanıklıklar: Türkiye'de sözlü tarih çalışmaları konferansı. hazırlayan Aynur İlyasoğlu, Gülay Kayacan. İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2006.tr_TR
ÖzetTarih Vakfı, 6-7 Haziran 1993'te sözlü tarih alanının öncülerinden Paul Thompson'ın onur konuşmacısı olarak davet edildiği bir Sözlü Tarih Atölyesi düzenlenmişti. O tarihten beri, Türkiye'de sözlü tarih ve yaşam tarihi alanlarına ilgi arttı ve bir çok ürün verildi. Tarih Vakfı, bu dönemde ortaya çıkan ürünleri ve bunların sözlü tarih alanına kazandırdığı bilgiyi, deneyim ve farklı bakış açılarını paylaşmak, değerlendirmek ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla, bu atölye çalışmasının onuncu yılında, 26-27 Eylül 2003'te, İstanbul'da "Kuşaklar, Deneyimler, Tanıklıklar: Türkiye'de Sözlü Tarih Çalışmaları Konferansı" düzenlendi. Bu kitap, bu konferansa sunulan bildiriler ve yapılan konferanslardan oluşmaktadır.tr_TR
YayınlayanTarih Vakfı Yurt Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerArşivlertr_TR