Tamuroğlu, İsmail
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1981
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
1945 yılında Bursa’da doğan İsmail Tamuroğlu, 1968 yılında Kayhan Çarşısı'nda babasından devraldığı Börekçioğlu Sütlüm Mamulleri dükkanını 1986 yılına kadar işletir. Yunan İşgali döneminde imalatı nasıl yaptıklarından bahseder. 1986 yılından sonra 2 sene çeyiz dükkanı işleten Tamuroğlu, 1977 yılından beri Kayhan muhtarlığı görevini yürütmektedir. Kayhan Çarşısı'nın değişimi hakkında bilgiler verirken Çarşı'da üretim yapan iş kollarına da değinir.
Çarşılar
Esnaflar