YazarBaşkal, Zekeriya
YazarÖzdemir, Niyazi
YazarVural, Hanifi
YazarDemirci, Süleyman
YazarKarataş, Turan
YazarLaçiner, Sedat
Yayın Tarihi2009-12
Künye BilgisiNinelerimizin komşuları: Türk-Ermeni ilişkilerinin barışçı yönleri. Zekeriya Başkal, Niyazi Özdemir, Mehmet Mercan, Mehmet Beşirli, Hanifi Vural, Süleyman Demirci, Turan Karataş, Sedat Laçiner. İstanbul: Liberte, 2009.tr_TR
ÖzetBazen eski bir çeyiz sandığını açtığımızda, onun kapağına işlenen şehrin siluetinde cami ve kilisenin birlikte resmedildiğini gördüğümüzde, bizden öncekilerin sahip olduğu bir şeyleri kaybettiğimizi hissediyorduk; bazen de bugün bize "yabancı" olan dillerle, Ermenice ve Osmanlıca yazılmış bir çeşmenin kitabesini birileri bizim için okuduğunda. Kaybettiğimiz hazine, siyaset ve hukuk terazisiyle ölçülemeyecek kadar değerliydi. Bu çalışma, geçmişe hep ihmal edilen bir pencereden bakmamıza ve onu hatırlamamıza katkı sağlıyor. Ayrıca bu çalışma, Ermenilerle Türklerin ortak tarihinin sadece kötü sayfalardan ibaret olmadığını, acısıyla tatlısıyla bin sayfalık bir romanın, felaketin damgasını taşıyan son yüz sayfasına indirgenemeyeceğini gösteriyor. Bu yönüyle elinizdeki çalışma, barışa katkısının yanında, bütün bu yaşananlara rağmen bin sayfalık o kitabın bitmiş sayılmayacağı umudunu da pekiştiriyor.tr_TR
YayınlayanLiberte Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKomşuluktr_TR