YazarAltan, Erhan
Yayın Tarihi2014
Künye BilgisiAltan, Erhan. Sanatımızda bir dönemeç: 50'li yıllar Ankara. Ankara: Edebi Şeyler, 2014.tr_TR
Özet"O yılların Ankara'sı şiirde dizenin işlevini artık yitirdiği, müzikte tonalitenin zorlandığı, hatta yer yer çözülmeye başladığı, resimde figürün bırakıldığı bir döneme ev sahipliği yapıyordu. Bu dönemde başkentte yaşayan sanatseverler adeta birdenbire, kırılan bir sözdizimi, atonal müzik ve soyut resimle karşılaşıyordu. İşte, tüm bu gelişmelerin konu edildiği elinizdeki kitapta, bir dönemeç olarak görülebilecek tüm bu atılımların neden 50'lerin Ankara'sında yaşandığı ve aralarında bir ilişki olup olmadığı sorularına söyleşilerle yanıt aranmaya çalışılıyor. Erhan Altan'ın şair Ahmet Oktay, müzisyen İlhan Usmanbaş ve ressam Lütfü Günay ile yaptığı derinlemesine söyleşiler, 50'li yıllar Ankara'sında ve sanatımızın geçirdiği önemli bir değişimin aktörlerinin yaşamları ve düşünceleri arasında gezinme fırsatı veriyor.tr_TR
YayınlayanEdebi Şeylertr_TR
Anahtar KelimelerOktay, Ahmettr_TR