YazarErsoy, Ruhi
Künye BilgisiErsoy, Ruhi. Sözlü tarih folklor ilişkisi: Baraklar örneği. Ankara: Akçağ, 2009.tr_TR
ÖzetGünümüz folklor çalışmaları, gelmiş olduğu yer itibariyle, kültür bilimlerinin diğer disiplinleriyle pek çok noktada kesişerek disiplinler arası bir çerçeveye oturma eğilimindedir. Keza disiplinler arasılık, kültür bilimlerinin bütün sahalarında üretici ve açıklayıcı bir yaklaşım olarak dünya akademik çevrelerinde itibarlı bir konuma karalı adımlarla ilerlemektedir. Bu çalışmada öncelikle sözlü tarih-folklor ilişkisi üzerinde kurumsal birtakım analizler yapılmış, daha sonra Hazar ötesinden Türkiye sahasına bir göçün hikayesinin sözlü hafızadaki izleri takip edilmiştir. Barak Türkmenlerinin sözlü anlatıları yazılı vesikalarla mukayese edilerek sözlü kültür dinamikleri de göz önünde bulundurulmuş ve bu kapsamda kırk-elli yıl önce derlenen metinler ile en son bizim yaptığımız sahada yaşayan sözel bellek çalışmaları paralelliğinde Barak boyunun tarihsel anlatısı ele alınmıştır.tr_TR
YayınlayanAkçağ Yayınlarıtr_TR
Dizi KaydıTürk Halk Edebiyatı;54