Dertop, Aziz
Çobanoğlu, Esra
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1910
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Çarşının Öyküsü projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 170'dir.tr_TR
1947 yılında Bursa’da doğan Aziz Dertop, 1913 yılında dedesinin ve babasının Yorgancılar Çarşısı'nda birlikte başladığı ticaret hayatına, dedesinin vefatından sonra babasıyla devam eder. Ottan sedir ve minder yaptıklarını ve bunların ömürlük olduğunu belirtmektedir. Çarşı'daki komşularının çoğunlukla yorgancılar ve döşemeciler olduğunu; bu yüzden de 1958 yangınında büyük zarar gördüklerini söyler. Dertop son olarak Çarşı'daki sosyal yaşama değinir.
Esnaflar
Çarşılar