YazarBaliç, İlkay
YazarErmiş, Didem
Künye BilgisiBaliç, İlkay. İkaseve. Didem Ermiş. İstanbul: İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 2013.tr_TR
Özetİ-KA-SE-VE, İstanbul Film, Tiyatro, Müzik, Caz Festivalleri ile İstanbul Bienali ve İstanbul Tasarım Bienali’ni düzenleyen İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 40 yıllık tarihini anlatıyor. Vakfın kuruluşundan, 2012 yılının sonuna kadarki hikayesinin, bu tarihe tanık olmuş 370 kişinin gördükleri, duydukları, yaşadıkları ve hatırladıkları aracılığıyla aktarıldığı kitap, vakfın 40. yıl kutlamaları kapsamında hazırlandı. Kitabın anlatıcıları, sırayla sözü alıp bu tarihin bildikleri kısımlarını okuyucuyla paylaşıyor. Parçalar yavaş yavaş birleşip birbirlerine eklenerek, bugün İKSV olarak bildiğimiz kurumun ortak hafızasına dair ipuçları veriyor. İlkay Baliç ve Didem Ermiş’in, sözlü-yazılı görüşmeler yürüterek ve arşivlerden faydalanarak kurguladıkları bu kitap, 1973 yılında İstanbul Festivali’ni düzenlemek üzere yola çıkan ve bugün farklı disiplinlerdeki kapsamlı çalışmalarıyla Türkiye’nin kültür alanında çalışan en uzun ömürlü sivil toplum kuruluşu olan İKSV’nin 40. yılına “nasıl” ulaştığını anlamak için bir kapı aralıyor.tr_TR
Yayınlayanİstanbul Kültür Sanat Vakfıtr_TR
Anahtar KelimelerAçık Hava Tiyatrosutr_TR