YazarKaraduman, Alev
Künye BilgisiKaraduman, Alev. Anlıyorum ama konuşamıyorum. İstanbul: İletişim, 2015.tr_TR
ÖzetAaa sen Kürt müsün, Kürtlere hiç benzemiyorsun'lar başladı. Neden? Güzelim diye mi? Kaşlarımı falan alıyorum diye mi? Nasıl olmam gerekiyor ki… "Babam Türk olduğu için bizim evde Kürtçe hiç konuşulmadı, kiminle konuşacaktı ki annem? O yüzden benim için Kürtçe gizli saklının dili biraz. (…) onlar her Kürtçe konuştuğunda benim kulağım üç kere fazla kabarıyordu." "Çoğu kez amcalar, teyzeler 'Hadi oradan, neren Kürt senin? Böyle Türkçe konuşan, böyle giyinip kuşanan Kürt mü olur?' diyorlardı. Kaşımın gözümün karalığını kullanıyordum en son silah olarak, 'Bizim oraların kızıyım vallaha!' diyordum." "Batı"da, büyük şehir ortamında büyüyen Kürt gençlerin kimliklerini keşfetme hikayeleri… Kah "Türkler" tarafından, kah "gerçek Kürtler" tarafından yadırganarak… Kendilerini türlü türlü eksikli hissedip, bir yandan da her şeye eleştirel bakarak… Kah hüzünlü, kah eğlenceli, kah içine kapanmaya iten, öfkelendiren, kah öğretici, olgunlaştırıcı bir kendini bulma tecrübesi.tr_TR
Yayınlayanİletişim Yayıncılıktr_TR
Anahtar KelimelerKürt Sorunutr_TR