Emeği GeçenlerKarakaş, Hülya (hazırlayan)
Yayın Tarihi2014
Künye Bilgisiİstanbul'un kadınları: Sahnelerin sultanları. hazırlayan Hülya Karakaş. İstanbul: Yitik Ülke Yayınları, 2014.tr_TR
ÖzetHülya Karakaş hazırladığı bu kitapta 40 ünlü kadın oyuncuyu bir araya getirdi. Şimdi sıra onlarda. Şimdi onlar konuşacak, biz sessizce dinleyeceğiz. Bu kitap, 1860'lı yıllardan 1940'lı yıllara, oradan günümüze nasıl geçtiğimizi, Mari Nıvart'tan Afife Jale'ye uzanan oyuncu kadınların hikayesini anlatıyor. Bu kitap, cesaretleri soy isimlerinden büyük kadınların, günümüz ve gelecekteki oyuncu kadınlara hangi kapıları araladığını söylüyor. Bu kitap, burada olan, olmayan, ulaşılan, ulaşılamayan bütün oyuncu kadınları selamlıyor. Kitapta yer alan sanatçılar: Alev Oraloğlu, Aslıhan Kandemir, Ayça Bingöl, Ayşen Gruda, Ayşen İnci, Ayşenil Şamlıoğlu, Bennu Yıldırımlar, Bercuhi Berberyan, Berfin Zenderlioğlu, Celile Toyon-Tomris İncer, Çiçek Dilligil, Defne Halman, Defne Şener, Derya Alabora-Hasibe Eren, Esmeray, Göksel Kortay, Günay Karacaoğlu, Güzin Özyağcılar, Hikmet Körmükçü, Jale Karabekir-Şengül Özdemir, Kadriye Kenter, Meral Çetinkaya, Müge Akyamaç, Nedret Güvenç, Nesrin Kazankaya, Nevra Serezli, Nilgün Belgün, Nurseli İdiz, Övül Avkıran, Serpil Tamur, Sevinç Erbulak-Füsun Erbulak, Sumru Yavrucuk, Suna Keskin, Tilbe Saran, Ülkü Duru, Zeliha Berksoy.tr_TR
YayınlayanYitik Ülke Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerTürk Tiyatrosutr_TR