YazarKöktürk, Gökhan V.
Yayın Tarihi2008
Künye BilgisiKöktürk, Gökhan V.. (2008). 1980 sonrası süreçte Türk sosyolojisinin temel konuları üzerine bir sözlü tarih uygulaması. Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi, 8, s. 155-166.tr_TR
Özet1980 sonrası Türk Sosyolojisi açısından önemli değişmelerin olduğu bir dönemdir. Bu süreçte Türk Sosyolojisi'nin ele aldığı temel konuların belirlenmesi, bu dönemin canlı tanıkları ve aynı zamanda bu dönemin oluşmasında önemli katkıları olan sosyologların birebir dinlenmesi bu çalışmanın ana temasını oluşturmaktadır. Bu sayede Türk Sosyolojisi'nin temel karakteristiklerin değişip değişmediği ve Batı Sosyolojisi ile benzeştiği ve farklılaştığı noktaları neden olan etkenlerle birlikte ele almak ve son dönem olarak niteleyebileceğimiz 1980 sonrasının ana özelliklerini belirlemek mümkün olmuştur.tr_TR
ÖzetThe period after 1980 is the occure important changes in terms of Turkish sociology. The topic of this study determinating main issues of the period after 1980 from active witnesses of this period. Meanwhile to determinate Turkish sociology’s main characteristic and relationships of Western sociology is possible.
YayınlayanHacettepe Üniversitesitr_TR
Anahtar KelimelerTürk Sosyolojisitr_TR
Anahtar KelimelerKüreselleşmetr_TR
Anahtar KelimelerAktarmacılıktr_TR
Anahtar Kelimeler1980tr_TR
Anahtar KelimelerTurkish Sociology
Anahtar KelimelerGlobalization
Anahtar KelimelerEclecticism
Anahtar Kelimeler1980
Anahtar KelimelerOral History
Başlık1980 sonrası süreçte Türk sosyolojisinin temel konuları üzerine bir sözlü tarih uygulamasıtr_TR
Diğer BaşlıkAn oral history application: Turkish sociology’s main issues the period after 1980tr_TR
Dergi AdıHacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisitr_TR