YazarAydoğdu, Hatice
YazarYönezer, Nurhan
Yayın Tarihi2007
Künye BilgisiAydoğdu, Hatice. Krizin sözlü tarihi: Kasım 2000-Şubat 2001 ekonomik krizin tanıkları anlatıyor. Nurhan Yönezer. Ankara: Dipnot Yayınları, 2007.tr_TR
ÖzetTürkiye gibi haber açısından dinamik ve bir günün diğerini hızla eskittiği bir ülkede, günlük sıcak haber kovalarken genellikle ayrıntılar gözden kaçar. Geriye dönüp "Ne olmuştu? " Sorusunu sormaya vaktiniz bile kalmaz. Zaten bir gün önce yaşadığınızı aratmayacak başka bir olay, sizi içine almıştır bile... Olayın sıcaklığı ve etkisi azaldıktan sonra "geçmiş" yetkili ağızlarda tek düze ve bilinen sözcüklerle içeriği boşaltılarak olağanlaştırılır. Ekonomi tarihinin en büyük krizi olarak nitelenen Kasım 2000 ve Şubat 2001'e kadar gelen süreç ve sonrası için yapılan değerlendirmeler de ne yazık ki bu kalıplar içinde kaldı; kalmaya da devam ediyor. Peki, krize yol açan IMF destekli ekonomik programın kararları hangi koşullarda, hangi aşamalardan geçilerek alındı? Nasıl uygulamaya konuldu? Kamuoyu ile paylaşılmayan neler yaşandı?tr_TR
YayınlayanDipnot Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerEkonomik Kriztr_TR