Algın, Hasan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1719
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından, Bursa’nın Köklü Eğitim Kurumları: Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Hamidiye Sınai Mektebi) projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 32'dir.tr_TR
1920 yılında Kütahya ilinin Simav ilçesinde doğan Hasan Algın, 1936’da Bursa’ya gelir. İmtihanı geçerek Tophane Sanat Okulu’na kayıt yapar. Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen bir yazı ile tesviye bölümünden mezun olanların kısa bir eğitimden geçerek muhtelif yerlerdeki askeri birliklere dağılacağı bildirilir. 9 sene boyunca askeri birliklerde motor teknisyeni olarak çalışır. Askeriyede kalmak istemediği için daha sonra meslek hayatına kendi okulunda öğretmen olarak devam eder.
Öğretim
Hasan Algın ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1920; T.C.; Erkektr_TR
Bursa’nın köklü eğitim kurumları Tophane Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (Hamidiye Sınai Mektebi). editör Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2015.tr_TR