Çetinkaya, Melahat
Erbay, Merve
İlboğa, Halime
Kütük, Semra
Sara, Elif Damla
Süt, Yıldız
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1692
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
İstanbul ilinin Sarıyer ilçesine bağlı Uskumruköyü’nde doğan Melahat Çetinkaya, geçimini hayvancılıkla sağlamaktadır. Ailesine yardım etmek için erken yaşta çalışmaya başlayınca okula devam edemez. Eğlenmek için yürüyerek ya da at arabasıyla gazinolara gittiklerini anlatan Çetinkaya, ihtiyaçlarını genelde merkez ilçeden sağladıklarını söyler. Köydeki evlerin yapısından bahsettikten sonra yazın yaptıkları kış hazırlıklarına da değinir.tr_TR
Tarımtr_TR
Hayvancılıktr_TR
Melahat Çetinkaya ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Erbay, M., Görgülüer, K., İlboğa, H., Kütük, S., Sara, E. D., Süt, Y.. "Köyümüz yeşillik, herkes beğeniyor". Sokağımdan Tarih Yazıyorum.10 Sarıyer.tr_TR