Berber, Arife
Akpınar, Hatice
Etike, Esin
Vayvaylı, Elif Bengü
Saral, Fatma
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1686
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
İstanbul ilinin Sariyer ilçesine bağlı Gümüşdere köyünde doğan Arife Berber’in ailesi Selanik’ten mübadele ile gelir. Yerleştikleri köyün bir Rum köyü olduğunu söyleyen Berber, camileri olmadığı için kilisede namaz kıldıklarını anlatır. İlk zamanlarda hayvancılıkla uğraşan aile daha sonra tamamen bahçe ve bahçıvanlık işine yönlenir. Yerleştikleri Arıköy’ün önceden çöl olduğunu ve birçok Türk filmi sahnesinin burada çekildiğini söyler.tr_TR
Hayvancılıktr_TR
Arife Berber ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
İstanbul; T.C.; Kadın; Bahçıvantr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Akpınar, H., Etike, E., Vayvaylı, E. B., Saral, F.. "Dereden beygirlerle, at arabasıyla geçerdik". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 10 Sarıyer.tr_TR