Çalışkan, Dursun Ali
Müftüoğlu, Deniz
Birinci, Melike
Gözeci, Burcu
Aslan, Alev
Fırat, Merve
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1685
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
1934 yılında Rize ilinin merkez ilçesine bağlı Yiğitler köyünde doğan Dursun Ali Çalışkan, 1948 yılında İstanbul’a gelir. O yıllardaki Yeniköy’den ve semtin değişiminden bahseden Çalışkan, özellikle Demokrat Parti döneminde büyük istimlakler yapıldığını söyler. O yıllara kadar Yeniköy’de nüfus yoğunluğu az olduğu için hava kirliliği de yoktur. 1981 yılında Boğazlar Kanunu çıkana kadar bölgede arsası olanlar istedikleri gibi inşa faaliyetlerinde bulunur. Son olarak 6-7 Eylül Olayları’nın neden yaşandığından bahseden Çalışkan, bu olayların en çok da devlete zararı dokunduğunu ifade eder.tr_TR
Çevre Kirliliğitr_TR
Dursun Ali Çalışkan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1934, Rize; T.C.; Erkek; Emlakçıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Müftüoğlu, D., Birinci, M., Gözeci, B., Aslan, A., Fırat, M.. "Gelir mesela, biz deniz kenarına indiğimiz zaman bir ağla dört tane üç tane uskumru... yani bildiğin gibi değil.". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 10 Sarıyer.tr_TR