Tunç, Dursun
Karahan, Gözde
Koç, Büşra
Özdemir, Berkay
Uslu, Fulya
Yıldız, Sevgi
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1684
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beykoz ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1941 yılında Giresun’da doğan Dursun Tunç, 1955 yılında geldiği İstanbul’da ilk olarak toprak işiyle uğraşır. 1961'de askerden sonra 1,5 ay sonra kundura fabrikasında çalışmaya başlar. Fabrikanın maaş sisteminden bahseden Tunç, bu konuda yaşadığı sıkıntılara değinir. İstanbul’ a geliş hikayelerini detaylarıyla aktarmakta ve o yıllarda ulaşımın şimdiki gibi kolay sağlanamadığını anlatmaktadır. 8-9 kişilik bir aile oldukları için kendisi de babasına destek olmak üzere çalışmaya başlar. Evliliğini ve evlendikten sonra anne-babasıyla neden aynı evde oturmaya devam ettiğini anlatırken babasının mizacından da bahseder. 1975’te başlayan grevden, işçilerin işten çıkarılma sürecinden ve sendikalarla anlaşmalarından bahseder. İlçenin bakkalı dışında herkes, yakın çevredeki fabrikalarda çalışan işçilerdir. Fabrikalar dışında kalan alanların yeşillik ve bostan olduğunu söyleyen Tunç, ilçedeki nüfus yoğunluğunun Demokrat Parti döneminde oluştuğunu söyler.tr_TR
Fabrikalartr_TR
Sendikalartr_TR
Sebzelertr_TR
Dursun Tunç ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1941, Giresun; T.C.; Erkek; İşçitr_TR
Türkiye, İstanbul, Beykoztr_TR
Karahan, G., Çeküç, M., Koç, B., Özdemir, B., Uslu, F., Yıldız, S.. "Ortaçeşme'de bir fayton arabası vardı, o kadar...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 09 Beykoz.tr_TR