Uzuner, Meryem
Koylan, Dicle
Eğricesu, Gizem
Uzuner, Kübra
Aycibin, Ceyda Özge
Emir, Erdem
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1677
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beykoz ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1948 yılında doğan Meryem Uzuner, İstanbul’un Beykoz ilçesine 1963 senesinde yerleşir. Paşabahçe’nin dününe tanıklık eden Uzuner, semt hakkında detaylı bilgiler verir. O yıllarda Paşabahçe’de oturan kimselerin çoğunlukla fabrikalarda çalıştığını ve çiftçilikle uğraşan pek kimse olmadığını söyler. Toplu taşıma vasıtaları yaygın olmadığı için Beykoz’a yürüyerek giderler. Uzuner, komşuluk ilişkilerinin, özellikle bayramlarda ve cenazelerde ne kadar önemli olduğunu ifade eder.tr_TR
Fabrikalartr_TR
Meryem Uzuner ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1948, T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Beykoztr_TR
Koylan, D., Eğricesu, G., Uzuner, K., Aycibin, C. Ö., Emir, E.. "Tekel fabrikası buradaydı, Paşabahçe'deydi". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 09 Beykoz.tr_TR