Akbora, Melahat
Karahan, Gözde
Yanıkkaya, Beyza
Kara, Evrim
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1676
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Sarıyer ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 11'dir.tr_TR
1928 yılında İstanbul ilinin Sarıyer ilçesine bağlı Emirgan semtinde doğan Melahat Akbora, konuşmasına eğitim hayatından ve okula neden devam edemediğinden bahsederek başlar. Babasının posta müdürü arkadaşı, telgraf işini öğretip postaneye memur olmasını teklif eder. Ancak babası ne kendisinin ne de ablasının çalışmasını istemediği için sadece mesleği öğrenmelerine müsaade eder. Semtin tarihine ve değişimine tanıklık eden Akbora, ulaşımın hangi yollarla yapıldığına da değinir. Baltalimanı’ndaki nüfus arttıkça bahçelik alanlar gecekondularla dolarak yok olur. Emirgan’ın Prenses Şevket Hanımı’ndan bahsederken onun, yardımseverliği ile muhitteki herkesi ihya ettiğini ifade eder. Hayatlarına radyo ve sinemanın girişini anlatır. Mahallelerindeki akşam oturmalarından ve aile toplantılarından bahsettikten sonra bayram günlerini nasıl geçirdiklerine de değinir.tr_TR
Ayla, Safiyetr_TR
Giyimtr_TR
Radyotr_TR
Melahat Akbora ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1928, İstanbul; T.C.; Kadın; Ev Hanımıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Sarıyertr_TR
Karahan, G., Yanıkkaya, B., Kara, E.. "Emirgan'ın nüfusu en fazla 200 insandı". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 10 Sarıyer.tr_TR