Kazancıbaşı, Ferda
Tandoğan, E. Gökçe
Demir, Tuğçe
Özgürbüz, Ezgi
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1671
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beykoz ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1932 yılında İstanbul’da doğan Ferda Kazancıbaşı konuşmasına, çocukluğunu ve ebeveynlerinin kendisini nasıl yetiştirdiğini anlatarak başlar. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak görev almaktadır. Çocukluğunda, Küçüksu eğlencelerine tanıklık eden Kazancıbaşı, sandal sefaları ve kahvehane muhabbetlerinin de bu eğlencelerin vazgeçilmezi olduğunu söyler. Zeki Müren’in Bebek vapur iskelesinin olduğu yerde verdiği konseri detaylarıyla anlatır. 6-7 Eylül Olayları’na kadar Rumların ve Ermenilerin Ayazma’da eğlenceler düzenlediklerini anlatan Kazancıbaşı, gayrimüslimlerle kurdukları ilişkilere de değinir. Marmara Üniversitesine ait binalarının olduğu yerin tarla ve bostanlık olduğunu, Süleyman Demirel zamanında alınarak spor akademisi öğrencilerine tahsis edildiğini söyler. Bu yüzden yeşil alanların kaybolduğunu ve muhitteki derelerin kanalizasyona dönüştüğünü ifade eder.tr_TR
Müren, Zekitr_TR
Bayar, Celaltr_TR
Ferda Kazancıbaşı ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1932, İstanbul; T.C.; Erkek; Avukattr_TR
Türkiye, İstanbul, Beykoztr_TR
Tandoğan, E. G., Demir, T., Özgürbüz, E.. "Boğaz bizim için yüzme havuzu gibiydi". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 09 Beykoz.tr_TR