Cıngıl, Ahmet
İşcan, Işıl
Turak, Büşra
Keleş, Cangül
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1669
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beykoz ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1928 yılında Kayseri ilinin Bünyan ilçesinde doğan Ahmet Cıngıl, 1950’de İstanbul’a gelerek Beykoz ilçesine yerleşir. Beykoz’da camcılık yaptığını ve yaşı ilerledikçe zorlandığı için anahtarcılık işine başladığını söylemektedir. Sağ-sol çatışmalarının yaşandığı dönemde MHP’nin ilçe başkanlığı görevini yürüten Cıngıl, ilçede yaşanabilecek pek çok olayı engeller. Fabrikalar kapatılmadan önce Beykoz’un, işçilerin çoğunlukta olduğu bir ilçe olduğunu ancak daha sonra emekliler bölgesi olarak anıldığını ifade eder. Herkesin birbirini tanıdığını ve birbirine saygı gösterdiğini ancak şimdilerde komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinin eski gibi olmadığını söyler. Gençlik yıllarında herkesin çok yaygın olan yazlık sinemalara giderek eğlendiğinden bahseder.tr_TR
Fabrikalartr_TR
Yangıntr_TR
Sağ-Sol Çatışmasıtr_TR
Ahmet Cıngıl ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1928, Kayseri; T.C.; Erkek; Esnaftr_TR
Türkiye, İstanbul, Beykoztr_TR
İşcan, I., Turak, B., Keleş, C.. "Akşam beş olup fabrika dağıldığında Beykoz'un sokakları insanları almazdı". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 09 Beykoz.tr_TR