Sönmez, Serap
Güney, Resmiye Nur
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1653
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Merinos projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 59'dur.tr_TR
1958 yılında Sakarya ilinin Düzce ilçesinde doğan Serap Sönmez, 1979 yılında Bursa’ya gelir. Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara’ya öğretmen olarak atanır. 3 ay içinde tayini Ankara’nın Ayaş ilçesine bağlı bir köye çıkınca istifa eden Sönmez, Merinos Fabrikası’nda çalışan ablasının aracılığıyla 1978 yılında Merinos’ta göreve başlar. Önce satış servisinde daha sonra ise dış ilişkilerde çalışır. Fabrikanın düzenlediği organizasyonlara ve ortamına kısaca değinir.
tur
Fabrikalar