Sağlam, Nurhan
Şahin, Muhammet Mustafa
1938 yılında doğan Nurhan Sağlam, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği bölümünden mezun olur. Sümerbank’tan burs aldığı için Nazilli Basma Sanayi İşletmesi’nde mecburi hizmetini yaptıktan sonra İstanbul’a giderek özel sektörde 6 yıl çalışır. 1974 yılında Merinos Fabrikası’nda boya şefi olarak göreve başlar. 4 yıl sonra laboratuvar müdürlüğüne terfi eden Sağlam, 1993 yılında emekli olur. Fabrikada üretilen kumaşın kalitesine ve bu kaliteyi sağlamak için gözetilen noktalara ve fabrikanın bölge halkına sağladığı hizmet alanına değinir.
tur
Fabrikalar