Türye, Nevriye
Engiz, Sezen
Topçu, Gizem
Öztürk, Duygu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1626
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Beykoz ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
Kırklareli iline bağlı Pınarhisar ilçesinde doğan Nevriye Türye, babası askerden geldikten sonra ailesiyle İstanbul’a gelerek Mecidiyeköy semtine yerleşir. Hem Mecidiyeköy’ün hem de Beykoz’un tarihine tanıklık eden Türye, ikisi hakkında da bilgiler verir. Mecidiyeköy’de yaşadıkları dönemlerde karneyle ekmek aldıklarını ve yoksulluk çektiklerini anlatmaktadır. Babası cam fabrikasında iş bulunca geldikleri Beykoz’da daha sonra sırasıyla ablası, annesi ve kendisi de çalışmaya başlar. Cam fabrikasında çalışırken kazandığı sanatı icra etmek için Mahmutpaşa’da bir dekor atölyesi açar ancak evlendikten sonra bu işi bırakır. Beykoz’daki cam fabrikası aniden kapanınca birçok insanın mağdur olduğunu ve işsiz kaldığını ifade eder.tr_TR
nfo:eu-repo/semantics/embargoed-Accesstr_TR
Ekmek Karnesitr_TR
Fabrikalartr_TR
Cam Sanatıtr_TR
Nevriye Türye ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Kırklareli, T.C.; Kadın; Cam İşçisitr_TR
Türkiye, İstanbul, Beykoztr_TR
Engiz, S., Topçu, G., Öztürk, D.. "Yaşadığımızı hissediyorduk". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 09 Beykoz.tr_TR