Zor, Raif
Ergön, Seda
Solmaz, Ahmet
Özveren, Gürkan
Evren, Menekşe
Işık, Mehmet
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1625
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Tuzla ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1955 yılında Sivas’ta doğan Raif Zor, babasının tayini çıkınca ailesiyle İstanbul’a göç eder. Simit ve gazoz satarak, ayakkabı boyayarak ailesine yardımcı olmaya çalışır. Mahallelerindeki komşuluk ilişkilerine değinen Zor, insanların birbirini kolladığını ve birbirine yardım ettiğini söyler. Gençliğinde, Tuzla’nın gençleri için kurulan Yayla Gücü Takımı’nda oynar. Sinemaya gitmek için her defasında mahallelerinden Tuzla’ya kadar 20 dakika boyunca yürümek zorunda kalır. Tuzla’nın ekonomik olarak Pendik’e bağlı olduğunu ve insanların alışveriş yapmak için Pendik’e gittiğini söyler. Ulaşımın henüz çok iyi olmadığı bu dönemlerde Pendik’e hiçbir vasıta bulunamadığını anlatır. 1970’li yıllardaki siyasi karışıklıklara da değinen Zor, verdiği örneklerle bu çatışmalardan kendilerinin de etkilendiği belirtir.tr_TR
1970'lertr_TR
Sebzelertr_TR
Balık ve Balıkçılıktr_TR
Raif Zor ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1955, Sivas; T.C.; Erkek; Ressam, Karikatürist, Yazartr_TR
Türkiye, İstanbul, Tuzlatr_TR
Ergön, S., Bayseç, Z., Tarhan, İ. N., Şanlı, M., Solmaz, A., Özveren, M., Evren, M., Işık, M.. "Biz o zaman mahalle olarak küçüktük ve daha güzeldik". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 07 Tuzla.tr_TR