Erkan, Mustafa
İnan, Uğur
Yaltırak, Zuhal
Göze, Fatma
Kaya, Samet
Erdil, Efe
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1623
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Tuzla ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1942 yılında İstanbul ilinin Tuzla ilçesinde doğan Mustafa Erkan, 16 yaşına kadar hayvancılık ve çiftçilik işlerinde babasına yardımcı olur. Daha sonra 12 sene bakkal dükkanı işleten Erkan, balıkçılık işine girdikten sonra bakkalı, balıkçı dükkanına çevirir. Erken yaşta çalışmaya başladığı için oyun oynamaya vaktinin kalmadığını söyler. Selanik’ten mübadele ile Tuzla’ya yerleşen ailesinin göç hikayesini de aktarır. Rumeli’deyken tütüncülükle uğraşan aile, Türkiye’de de aynı mesleği sürdürür. Tuzla’nın değişimine bizzat şahit olan Erkan, eski evlerin, camilerin ve kiliselerin yıkılarak yerine yenilerinin yapıldığını söyler. Süleyman Demirel döneminde kurulan tersanenin Tuzla’ya hiçbir faydası olmadığı gibi aksine zararı dokunduğunu ve Tuzla’daki birçok güzelliğin teknolojik gelişmelerin etkisiyle bozulduğunu ve değiştiğini ifade eder.tr_TR
Balık ve Balıkçılıktr_TR
İrem, İlhantr_TR
Tersanelertr_TR
Kamil Abdüş Gölütr_TR
Mustafa Erkan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1942, İstanbul; T.C.; Erkek; Balıkçıtr_TR
Türkiye, İstanbul, Tuzlatr_TR
İnan, U., Küçük, N., Yaltırak, Z., Göze, F., Kaya, S., Erdil, E.. "Eskiden burası mamur bir köydü...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 07 Tuzla.tr_TR