Yenilmez, Hasan
Yeltekin, Selma Suna
Beyin, Batuhan
Çakır, Gökçem
Yıldırım, M. Enes
Pipçe, Nihal
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1622
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Tuzla ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 7'dir.tr_TR
1929 yılında doğan Hasan Yenilmez’in babası Selanik mübadili bir pehlivandır. Rumeli’deyken hayvancılıkla uğraştıklarını, bir balıkçı köyü olan Tuzla’ya yerleştirilmelerinin yanlış bir politika olduğunu özellikle vurgulayan Yenilmez, muhacir ile mübadil arasındaki farka değinerek kendilerinin muhacir olmadığını anlatır. Tuzla’da ikamet edenlerin büyük kısmının Rumeli göçmeni olduğunu söyledikten sonra Rumeli adetlerine de değinir.tr_TR
Balık ve Balıkçılıktr_TR
Hasan Yenilmez ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1929, İstanbul; T.C.; Erkek; Memurtr_TR
Türkiye, İstanbul, Tuzlatr_TR
Yeltekin, S. S., Beyin, B., Çakır, G., Yıldırım, M. E., Pipçe, N.. "Eskiden burası mamur bir köydü...". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 07 Tuzla.tr_TR