Ateş, Cevdet
Saygılı, Sertan Deniz
Arslan, Hande
İşçioğlu, Gülşah
Uzun, Emre
Döner, Yağız
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1617
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Üsküdar ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1950 yılında doğan Cevdet Ateş, ilkokulu bitirdikten hemen sonra berberlik mesleğine adım atar. Çocukluk döneminden ve oynadıkları oyunlardan bahseden Ateş, oyunlar dışında en büyük eğlencelerinin sinemalar olduğunu söyler. Üsküdar ilçesinin tarihine ve ilçede yaşayan insanlara da değinir. Eskiden, her dinden ve her görüşten insanın Üsküdar’da rahatça yaşayabildiğini ancak şimdi bazı şeylerin değiştiğini ifade eder.tr_TR
Kadın Erkek İlişkileritr_TR
Cevdet Ateş ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1950, İstanbul; T.C.; Erkek; Berbertr_TR
Türkiye, İstanbul, Üsküdartr_TR
Saygılı, S. D., Arslan, H., İşçioğlu, G., Uzun, E., Döner, Y.. "Beş nesil Üsküdarlıyım: dedem, babam, ben, oğlum ve torunum". Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Üsküdar.tr_TR