Topaloğlu, Abdullah
Okçu, Betül
Bekçi, Miraç
Gezer, Funda
Akpınar, Emre
Dağcı, İrem
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1613
Bu görüşme, Genç Hayat Vakfı tarafından, Sokağımdan Tarih Yazıyorum başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler, İstanbul'un, Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde yaşayan ve bu ilçelerdeki ortaöğretim kurumlarında eğitim gören lise öğrencileri tarafından yapılmıştır. Bu proje kapsamında, Üsküdar ilçesinde yapılan görüşmelerin sayısı 12'dir.tr_TR
1955 yılında İstanbul ilinin Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk semtinde doğan Abdullah Topaloğlu’nun ailesi Haliç’ten Beylerbeyi’ne ve daha sonra da Kuzguncuk’a taşınır. Yahudiler ve Rumlarla aynı mahallede, aynı sokakta oturduklarını, beraber büyüdüklerini ve beraber oynadıklarını söyler. O yıllarda gayrimüslimlerin değil, Müslümanların azınlıkta olduğunu, 6- 7 Eylül Olayları’nın ilçeye hiçbir şekilde yansımadığını ve herkesin bir diğerine saygı gösterdiğini ifade eder. Semtteki eğlence hayatına da değinen Topaloğlu, sinemaya gittiklerini ve arkadaşlarıyla pastanede buluştuklarını anlatır. Son olarak ilçenin meczuplarından bahseder.tr_TR
Yahudilertr_TR
Abdullah Topaloğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1954, İstanbul; T.C.; Erkek; Şoförtr_TR
Türkiye, İstanbul, Üsküdartr_TR
Okçu, B., Bekçi, M., Gezer, F., Akpınar, E., Dağcı, İ.. "Amigo'yu, Duduka'yı tanımayan Kuzguncuklu değildir." Sokağımdan Tarih Yazıyorum. 06 Üsküdar.tr_TR