Yılmaz, Cavidan
Özlek, Nesrin
3 Aralık 1945’te Rize’de doğan Cavidan Yılmaz, görüşmenin başında ailenin en küçüğü olduğunu ve cam kemik hastası olarak dünyaya geldiğini belirtmektedir. Hastalığı nedeniyle evde yaşamak zorunda kalan Yılmaz, annesinin de teşvikiyle el işiyle uğraşmaya başlayarak bu konuda kendini geliştirir. İstanbul’daki ağabeyinin yanına gitmek için çıktıkları bir seyahat esnasında trafik kazası geçirdiklerini ve hastalığının da etkisiyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu anlatmaktadır. Son olarak Darülaceze’yi ve Darülaceze personelini anlatmakta ve gençlere tavsiyelerde bulunmaktadır (07:10).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR