Kara, Derviş
Özlek, Nesrin
1950 yılında İstanbul ilinin Fatih ilçesine bağlı Zeyrek mahallesinde dünyaya gelen Derviş Kara, çocukluğu ve çocukluğunun geçtiği semtler hakkında bilgiler vermektedir. Yoksul bir ailenin çocuğu olduğu için okula gidemez (02:15). Okula gidemediği için küçük yaşta çalışmaya başladığını ve muhtelif işlerde çalıştığını söyler. Uzun yıllar bir matbaada çalışır ve bu arada bir evlilik yapar. Fakat eşi henüz hamileyken kendisini terk eder. Bir çocuğu olduğunu lakin kızını hiç görmediğini aktaran Kara, bu ve bunun gibi sıkıntılarını da dile getirmektedir (05:35). Sosyal güvencesi olmadığı için ömrünü sokaklarda geçiren Kara, Darülaceze’ye yerleşme sürecini ve son olarak hayata bakışını ve umutlarını anlatmaktadır (10:10).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR