Çevik, Sabri
Özlek, Nesrin
1937 yılında Balıkesir ilinin Susurluk ilçesinde doğan Sabri Çevik, konuşmasına eğitim hayatından bahsederek başlar. Arazileri ve hayvanları olmasına rağmen II. Dünya Savaşı’nın de etkisiyle yaşanan kıtlık yüzünden Balıkesir’deki maden ocağında çalıştığını söyler. Sonraları İstanbul’a yerleşen Çevik, burada şoförlük eğitimi vermeye başlar ve muhtelif yerlerde bu işi devam ettirir. 1984 yılında heykeltıraş bir hanımla evlilik yapar. Eşi 1991 yılında vefat edince Darülaceze’ye yerleşen Çevik, buradaki hayatından ve günlük faaliyetlerinden bahsetmektedir (08:35).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR