Yalçıner, Gündüz
Güney, Resmiye Nur
1938 yılında doğan Gündüz Yalçıner’in ailesi, babasının memuriyeti dolayısıyla 1951 yılında Trakya’dan Bursa’ya göç eder. Eğitimini yarıda bırakan Yalçıner, Bursa’da marangozluğa başlar. 1954 yılında Merinos Fabrikası’nın dokuma bölümünde 4 yıl çalıştıktan sonra askere gider. Askerlik dönüşü yeniden girdiği fabrikanın bu defa çözgü dairesinde çalışır. Daha sonra dokuma bölümüne geçerek orada da 6 sene görev yapar. Fabrikanın çalışma şartlarından ve işçilere sağladığı olanaklardan bahseden Yalçıner, bu süreçte sendikacılık da yapar.
tur
Fabrikalar