Civan, Cahit
Bütün, Cengiz
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1582
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Merinos projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 59'dur.tr_TR
1939 yılında Yunanistan’da doğan Cahit Civan, 1 yaşındayken ailesiyle Yunanistan’ın Gümülcine şehrinden Türkiye’ye gelir. 01.05.1962 tarihinde Merinos Fabrikası’nın tarak dairesinde çalışmaya başlar. Başından geçen bir kaza sebebiyle kolu kırılır ve 9 ay boyunca çalışamaz. Civan, fabrikanın işçilere sunduğu imkanlardan bahseder. Önce Çekirge’de daha sonra da Merinos Futbol Takımı’nda oynar. Fabrikada çalıştığı yıllara dair bazı anılarını aktaran Civan, 05.05.1985 tarihinde emekliye ayrılır.
tur
Fabrikalar