Dombaycı, Fehmi
Özlek, Nesrin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1569
Bu görüşme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. tarafından Yaşam Boyu: Kimsesizlerin ve Yetimlerin Sıcak Yuvası başlığı altında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmeler devam etmektedir.tr_TR
1949 yılında Fatih’te doğan Fehmi Dombaycı, lise öğrenimini Turizm Meslek Lisesi’nde tamamlar ve aşçı olur. Askerden geldikten sonra Türk gemilerinde aşçı olarak çalışan Dombaycı, bir süre sonra Yunan gemilerinde çalışmaya başlar ve dil yetersizliğinden dolayı İngilizce kursuna gider. Aynı zamanda geminin kaptanından da Yunanca öğrendiğini belirtmekte ve daha sonra birçok yurtdışı gemisinde aşçılık yaptığını söylemektedir. Bu sayede farklı kültürlere tanık olur ve mesleğinde kendini geliştirir. 1981’de evlenir. Evlendikten sonra da yine yurtdışına seferlere gittiğini ve ailesini çok az gördüğünü dile getiren Dombaycı, 1989’da emekli olup ailesinin yanına geldikten kısa bir süre sonra eşini kaybeder. Eşinin vefatı ile sıkıntılı günler yaşamaya başlayan Dombaycı, bir arkadaşının tavsiyesi ile Darülaceze’ye yerleşir (07:31).tr_TR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.
Otobiyografitr_TR