Boyraz, Hanife
Boyraz, Seyit
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1565
Bu görüşme, Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1949 yılında doğan Hanife Boyraz ile 1941 yılında doğan Seyit Boyraz çifti evlilik hikayelerini detaylarıyla aktarır. Sıkıyönetim nedeniyle izin alamayan Seyit Bey, kendi nişanına katılamaz. Daha sonra amirinin verdiği bir haftalık izni kullanır ve çift, 1971 yılında evlenir. Gençliğinde bazı konularda ciddi despotluklar yaptığını söyleyen Seyit Bey, şimdi onlardan pişmanlık duyduğunu da ifade eder. Eşi Hanife Hanım’ın özellikle bu konularda ciddi sabır ve fedakarlıklar gösterdiğini söyler. İkisi de Sivas doğumlu olan Boyraz çiftinin 1 çocuğu vardır.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR