Çelik, Seher
Çelik, Nizamettin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1551
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1957 yılında Ordu’da doğan Seher Çelik ile 1956 yılında İstanbul’da doğan Nizamettin Çelik çifti birbirlerini hiç görmeden evlenirler. Nizamettin Çelik, 1976 yılında evlendikten iki ay sonra askere gidip salgın hastalık nedeniyle gelemeyince Seher Hanım, henüz resmî nikâhının olmadığı kocasını 2 sene boyunca bekler. Bu dönemde hem kendi ailesi hem de kayınpederi Seher Hanıma maddi- manevi destek olur. Evliliklerin dört dörtlük olmayacağını söyleyen Nizamettin Bey, sabır göstermenin ve karşıdakini kırmamanın önemine vurgu yapar. 2 çocuğu olan çift evlatlarını da böyle yetiştirdiklerini ifade eder.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR