Çil, Nurten
Çil, Abdullah
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1550
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1940 yılında İstanbul’da doğan Nurten Çil ile 1941 yılında Sinop’ta doğan Abdullah Çil çifti Maçka İlkokulu’nda okurken tanışır ve 1960 yılında evlenirler. Aileleri evlenmelerine pek sıcak bakmasa da birbirlerini ilkokuldan beri seven çift, ortaokuldan sonra evlilik kararı alır. Saygı korunduğu müddetçe sevginin de bitmediğini ifade eden Abdullah Bey, hiç çocukları olmadığını ancak yeniden evlenmeyi asla düşünmediğini ifade eder. Bir evlilikte olmazsa olmaz denilecek şeyin huzur olduğunu söyleyen Nurten Hanım da gençlere bu yönde tavsiyelerde bulunur.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR