Akakuş, Recep
Meriç, Nevin
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğan Recep Akakuş’un ailesi, 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’ndan önce Bulgaristan’dan göç eder. Babası Çanakkale şehidi İbrahim Ağa’nın oğlu Hacı Hasan Efendi’dir. Kuran-ı Kerim’i Ali Sevinç Efendi’den öğrenen Akakuş, bir yandan da kuzu çobanlığı yapar. 1949 yılında Mehmet Çuhadar’da hafızlığa başlar. İlk defa 14 yaşında İstanbul’a gelerek Karagümrük Ortaokulu’ndan diplomasını aldıktan sonra lise diploması almak için Kahramanmaraş’a gider. 1965 yılında askerliğini yapmak üzere önce Tuzla’ya sonra Sarıkamış’a gider. Askerliğini bitirdikten sonra 1968 yılında Eminönü Müftülüğü’nde çalışmaya başlar. Yüksek İslam Enstitüsü’ne giderken Haseki Sultan Cami'nin imam-hatipliği yapar. Bu sırada Haseki Eğitim Merkezi’nin temellerini atar ve Eyüp Sultan Müftüsü olarak görev yapmaya başlar. 1974 darbesi sırasında Genelkurmay tarafından yeniden askerlik yapmak üzere Edirne’ye çağrılır. 1978 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine atanan Akakuş, 1990 yılına kadar burada görev yapar.tr_TR
Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV)
Kılıçaslan, Şakirtr_TR