Acuner, Meryem
Acuner, Ahmet
http://hdl.handle.net/20.500.11834/1548
Bu görüşme,Ümraniye Belediyesi tarafından Bir Yastıkta 40 Yıl başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 25'tir.tr_TR
1944 yılında doğan Meryem Acuner ile 1946 yılında doğan Ahmet Acuner çifti, nasıl tanıştıklarını ve nasıl evlendiklerini anlatmaktadırlar. Ahmet Bey’in ailesi bu evliliğe pek sıcak bakmaz. İkisi de Yozgat doğumlu olan çift, 9 sene köyde yaşadıktan sonra İstanbul’a taşınır. Evlendikten sonra 3 sene boyunca çocukları olmayınca Ahmet Bey yeniden enlendirilmek istenir. Buna razı olmadığını söyleyen Ahmet Bey ile eşi Meryem Hanım’ın, sonradan 5 çocukları olur. Huzurun olmadığı yerde paranın da saadet getirmeyeceğini belirten Ahmet Bey, gençlere de tavsiyelerde bulunmakta ve evlilikte en önemli şeyin aile terbiyesi olduğunu ifade etmektedir.
Ümraniye Belediyesi
Boşanmatr_TR